وبلاگ رسمی آثار وحید ضیائی

وبلاگ رسمی آثار وحید ضیائی

این وبلاگ به باز انتشار آثار دکتر وحید ضیائی (شاعر ، نویسنده ، مترجم ، روزنامه نگار ) می پردازد .
وبلاگ رسمی آثار وحید ضیائی

وبلاگ رسمی آثار وحید ضیائی

این وبلاگ به باز انتشار آثار دکتر وحید ضیائی (شاعر ، نویسنده ، مترجم ، روزنامه نگار ) می پردازد .

یادمان ماندگاری های عباس کیارستمی


http://s7.picofile.com/file/8259525242/IMG_20160712_151925.jpg


نشست تخصصی روایت شیرین، یادمان عباس کیارستمی با حضور هنرمندان و علاقه مندان به سینما و ادبیات و به همت گروه ادبیات خلاق و با همکاری مجتمع فدک در سینما تک اردبیل برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه اردبیل، وحید ضیائی در این نشست به نشانه شناسی سینمایی فیلم کیارستمی به عنوان یکی از جدی ترین اقتباس های سینمایی ایران از یک متن باستانی پرداخت و گفت: فیلم شیرین نمونه ای عالی از استفاده ابزار دنیای جدید در باز تعریف ادبیات کهن است.

شاعر و منتقد ادبی به تبیین سینمایی و اسطوره شناختی «شیرین» اشاره کرد و افزود: کارگردان در استفاده از سه منظر دوربین ، صدا و حرکت ( میمیک صورت بازیگران زن ) با این فیلم خلاق برخورد کرده است که نشانه شناسی اساطیری و رمزی فیلم در آن نمود یافته است.

این مترجم و منتقد ادبی با بیان تفاوت های متن اصلی خسرو و شیرین نظامی و روایت کیارستمی در فیلم بازآفرینی شده نمونه هایی از بیان آشکار نظریات اجتماعی این کارگردان فقید را عنوان کرد.

دکتر ضیایی با اشاره به تصحیح های انتقادی کیارستمی از دیوان شاعران گذشته و اعتراض طیفی از دانشگاهیان سنت زده به نحوه ی نگاه متفاوت و مدرن کیارستمی به ادبیات اشاره و تأکید کرد: توجه و دنباله روی چنین نگاه هایی برای بسط و روز آمد کردن ادبیات ایران و معرفی آن در جهان ضرروری است.

وی با یادآوری اینکه کتاب «حافظ به روایت کیارستمی» از جمله کتاب هایی است که مورد اعتراض واقع شد، خاطرنشان کرد: استفاده از المان های سمبلیک در فیلم شیرین از شگرد های زیر پوستی کارگردان جهت حفظ امانت اقتباسی و ادای دین به ادبیات فاخر ایرانی است.

وحید علیرضایی نیز در این نشست به بررسی تخصصی فلیم های عباس کیارستمی پرداخت و گفت: آنچه از سینمای کیارستمی به یاد مانده است، تصاویر خاص و منحصر به فردی است که بیانگر اندیشمند بودن این فیلمساز برجسته ایرانی است.

این منتقد سینمایی با بیان اینکه مرحوم کیارستمی به دور از تشریفات، تجمل گرایی و سیاه لشگری، آثار تأثیرگذاری ارائه کرده است، خاطرنشان کرد: کیارستمی همیشه دغدغه تربیتی، آموزشی، سیاسی و اجتماعی داشت به طوری که در شرایط جنگ نیز به دنبال پاسخی برای این دغدغه ها بود. وی در آثار خود از نظام آموزشیی و تربیتی کشور انتقاد کرده است.

در ادامه این مراسم، تصنیف قصه های کیارستمی توسط گروه نغمه اجرا شد.


http://ardabil.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=18181

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13950426000495

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.